header image

Pedri, socialni delavci, dacarji, policaji

Objavil: Suzana P. | 1.11.2010 | 10 Komentarjev |
Stop, policija

Stop, recesija!

Mimogrede naj spomnim na skoraj že pozabljene navidez nelogične pretenzije o izenačitvi homoseksualne in heteroseksualne zakonske zveze. Kaj ni navidez nelogično, da bi državi to bilo v interesu, saj homoseksualna zveza ne producira davkoplačevalcev? Odgovor bi bil: “Že že, toda tudi dedičev ne.”

Komu je torej vse skupaj v interesu? Kaj je torej tisti “big picture”, ki je popolnoma nelogičen, a sprejet kot sprejemljivo dejstvo? Poglejmo npr. “afero Vegrad”, “afero Dimic”… Če damo za trenutek na stran krivdo in odgovornost, kaj je širši učinek teh primerov? Predvsem kolektivni konsenz slehernikov glede razlaščanja… Slovenija v en glas vpije: “Hilda je pras***, vse ji pober’te!” in potem “Dimička je kur**, vse ji pober’te!” in … Posledica takšnega stanja duha je javno odobravanje zakonodaje, ki “razlašča vse prasce in prasice”.

Zadeva zgleda kot “Aladinova svetilka” in “Pandorina skrinjica” hkrati. Nepremičninski zakon tako odpira vrata tihi hipotekarni obremenitvi nepremičnin v višini neplačanega davka. Zakon, ki ureja socialne transferje že dolgo potihem vsebuje določbo o “vpisu države med dediče”. Zakon o pokojninski reformi tudi deluje v podobni smeri… Zakon o kazenskem postopku – obrnjeno dokazno breme, v primeru suma, da je premoženje pridobljeno na nezakonit način. Verjetno bi se še kaj našlo.

In nenazadnje je tudi pri novih predlogih kazni v Zakonu o varnosti v cestnem prometu skoraj že težko spregledati indice, ki napeljujejo k namerni povzročitvi splošne plačilne nesposobnosti državljanov in izvršbi nad njihovim (premičnim) premoženjem. O višini kazni in utemeljitvah zanje pa tako ali tako ni vredno izgubljati besed.

Če sedaj pomislimo na to, da je (tako na oko) dve tretjini Slovencev zadolženih iz naslova rešitve stanovanjskega problema in ne ravno mali iz naslova nakupa prevoznega sredstva… Vse kar je torej narediti, je posameznika narediti plačilno nesposobnega in po treh ali štirih mesecih neplačila kredita preideta nepremičnina in vozilo v last… Koga že?

Skoraj nemogoče je spregledati, da se oblast že dolga leta in ne glede na politično opcijo trudi v ozadju potiho sprejemati zakone, ki bi omogočili povsem zakonito razlastitev čim širšega kroga državljanov. Legitimnost takšnega početja se zagotavlja s takšnimi in drugačnimi aferami in afericami, ki praviloma ostanejo brez epiloga, med državljani pa učinkovito sejejo seme škodoželjnosti in jeze.

Kaj imajo torej skupnega v naslovu omenjeni pedri, socialni delavci dacarji in policaji? Vsekakor to, da aktivno delujejo v smeri razlaščanja državljanov in posredno omogočajo podržavljanje težko prigaranega premoženja. Preostane nam le še velika mera sočutja v smislu: “Bog jim odpusti, saj ne vedo, kaj delajo.”

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Paberkovanja
Tags: , ,

Odzivi

A se niso Ameriški bankirji zaplezali in povzročili krizo ravno s tem, ko so razlastili cel kup svojih dolžnikov in si nabrali brdo nepremičnin, ki jih niso imeli komu prodati!??

@dare: zgleda, da je tuje napake lažje ponavljati, kakor se iz njih učiti. Ali pa je v ozadju nekaj drugega?

Tega seveda ne vem. se mi pa vedno takšne stvari zdijo predvsem ozkoglede in zelo kratkoročne in kot take “koristne” samo za reševanje trenutne situacije. Tako z dneva v dan. Da vladajoča garnitura preživi dneve svojega mandata. Kam pa to vodi? Nekaj tega se pa da razbrati s tvojega zapisa.

To so samo najbolj očitni znaki parazitske narave politično-upravnega aparata, ki je v dvajsetih letih ustvarjal še večje paravane kot komunisti, na njih pa lepil prazne flance. So pač od nekdaj veliko bolj vajeni jemati, kot ustvarjati.

Aha, če pa jaz napišem to besedo na p… pa je panika! :evil:

Aaaaa, se strinjam z napisanim. Sem komentirala na p….skem blogu. ;)

In tam sem tudi odkrila, da pomeni PJ Pikijapok. Ampak, komentarja nisem mogla prebrati, so ga že izbirsali. P..ri! :evil:

@Bimbo: ustvarjalnost, magična in bogokletna beseda, ki nikakor ne sodi v politični repertoar. Fuj in fej te bodi. ;)

Dajana: ne razumem, o čem teče beseda.

En moj prijatelj Štajerc bi rekel: nea veze. :roll:

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije